El Cuinetes de l’abril

Bones,

aquí teniu les receptes del tercer “Dissabte Cuinetes” que vam organitzar el passat 5 de maig. Aquesta vegada, el menú el vaig escollir jo i l’Albert, el vi i l’acompanyament musical.

El menú, llevat del primer plat, és en “honor” al grup privat del Facebook, el Cooking Club. I dic en honor, perquè les receptes del segon plat i el postre els vaig extreure d’allà, del recull de receptes de cuina que entre amigues, colegues i conegudes estem creant.

Aquí teniu el menú:

Primer plat: FARCELLETS DE FORMATGE DE CABRA I CODONYAT.

Trobat a la web: http://www.petitchef.es/recetas/farcellets-de-formatge-i-codony-fid-1268067

 

Segon plat: TONYINA AMB CEBA CARAMEL·LITZADA

Ingredients:
3-4 talls de tonyina fresca una mica gruixuts
2 cebes grans
1 cullerada de sucre de canya
1 cullerada de salsa de soja
1 cullerada de vinagre balsàmic
1 cullerada de mel
Oli, sal i pebre

Preparació:

– Posem, en una cassola baixa, ceba tallada fina amb un raig d’oli. Ho deixem a foc baix, que es vagi estovant.
– Afegir el sucre de canya, remenar i deixar que es vagi fent fins que agafi un color daurat.
– Posar el vinagre balsàmic i deixar que es consumeixi.
– Tallem els talls de tonyina a daus o trossos més o menys iguals, posem sal i pebre i els posem sobre la ceba. Als dos minuts els girem, els deixem coure dos minuts mes i i tirem per sobre la salsa de soja i la mel.
– Moure la cassola perquè es barregin tots els sabors de la salsa, i acompanyar amb un flam d’arròs.

 

Postre: TERRINA DE XOCO I SPECULOOS

Ingredients:
200 gr de xoco cobertura (70% cacau)
120 gr mantega pomada (tova però no desfeta)
1 ou
1 cullerada postres sucre vainillat
200 gr speculoos (és un tipus de galeta)

100 ml de nata líquida (18%)
1 cullerada cafè de canyella en pols

Preparació:
– Posar en un cassó la xoco i la nata, deixar fondre a foc baix, lentament (sense que arrenqui el bull). Fora del foc, afegir la mantega, la canyella i el sucre. Barrejar bé i incorporar l’ou sense deixar de remenar.
– Folrar amb film el motlle que volguem (a la foto, ho vaig fer amb un de flam) i omplir amb la crema que hem fet (uns 2cm) i després una capa d’speculoos esmicolades. S’ha d’anar fent capes: una de xoco, una de galetes.
– Tapar amb film la terrina (el motlle) i deixar a la nevera unes hores (motlle llarg: unes 8h / motlle petit: 1h).
– Per a la presentació, podeu posar una base de gelat de vainilla desfet, col·locar-la terrina, posar-hi cacau en pols per sobre i una fulla de menta.

 

El vi, un suau  vi de la D.O Costers del Segre amb un preu per sota dels 10€.

Vi Siós, D.O Costers del Segre

 

I per últim, dir-vos que vam regar les nostres oïdes amb la música del CD “Jazzin Reggae” d’Alberto Tatin (http://www.albertotarin.com/)

 

Que vaig de gust!

Somriures i alegria!

Deixa un comentari...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s