El petit gran món del vi

Sempre he deixat clar que no hi entenem, i quan més hi volem entendre més veiem que no en tenim ni idea. Això passa en molts àmbits i aspectes dels coneixements que volem adquirir, però en aquest cas, cada vegada que ens hi fixem una mica veiem que hi ha molts aspectes que se’ns escapen de les mans. Parlo del món del vi.

Però nosaltres anem fent, mica en mica, pas per pas. Sempre que podem ens adrecem a les botigues especialitzades de Manresa o Terrassa per comprar vins que ens han recomanat, que n’hem sentit parlar o que simplement volem tastar. Però què valorem per escollir un vi?

 – La DO: majoritàriament sempre comprem vins amb DO de Catalunya. Sigui del territori que sigui, però si pot ser, que sigui català.  

L’etiquetatge: em deixo guiar molt pel disseny de l’etiqueta o del model de l’ampolla. Si una ampolla m’entra per la vista, el vi té molt de guanyat.

El preu: mai acostumem a comprar vins que costin més de 10€; i en algun cas puntual hem comprat alguna ampolla de 12€. Perquè creiem que no s’ha de pagar grans quantitats per tastar grans vins.

La graduació: poques vegades hem comprat vins que no arribin a 13%. Potser és una sensació meva però la majoria dels que em tastat ronden entre els 13.5% i els 14.5%.

I un cop arriba el vi a casa, com el cuidem? Mica en mica hem anat comprar diversos estris o utensilis per fer del tast del vi, un plaer més gustós. Per fer-ho, utilitzem aquest tres estris…

 – Llevataps: és un llevataps d’aire comprimit. El que s’ha de fer és col·locar l’agulla al dins del tap i a través de l’aire que s’injecta, el tap surt de l’ampolla sense trencar-se ni  fer-se malbé. El nostre és de la casa http://www.sacacorchoscorky.es/

Bomba d’aire i taps: la bomba d’aire permet fer el buit dins l’ampolla i així mantenir el vi en perfectes condicions, no que de la manera més habitual (tornar a posar el tap de suro o altres utensilis) el vi va perdent les seves propietats.

Airejador individual: Permet oxigenar el vi, sense haver de posar tot el vi al decantador. D’aquesta manera, si deixes l’ampolla a mitges, pots guardar el vi en condicions òptimes. Tan la bomba d’aire com l’airejador són de la marca Vacuvin www.vacuvin.es

 

Amb aires de vi!

Anuncis

Deixa un comentari...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s