Immersió (part 1)

Silenci. Durant tot el camí, sols he sentit el soroll de fons de les dues màquines excavadores que estan treballant al solar de la nova escola. Alguns bons dies he creuat amb persones desconegudes per mi, però com diu un bon amic, això et demostra que vius en un poble. És un poble amb esperit de poble.

 Després de caminar durant uns cinc minuts, arribo a l’Ajuntament (http://www.ullastrell.cat/). Pujo les escales solemnes respirant tranquil·lament i pensant que em trobaria. Entrada directe al vestíbul principal. La comparativa ha estat inevitable. Callús-Ullastrell-Callús.

 Segueixo respirant fons, observo els tríptics informatius que hi ha a l’entrada i agafo la guia d’Ullastrell (mapa i telèfons d’interès). Evidentment, això ha demostrat que sóc nouvinguda. Però no ha estat la única demostració.

 Demano pel tràmit que l’Albert m’havia encomanat. L’administrativa, molt amable, en comptes de respondre els passos o els papers que hem de portar per poder fer el tràmit; ha estat fent preguntes fins que ha aconseguit que li digues qui era el meu company i perquè volia fer el tràmit. Em diu “ah… ja conec a l’Albert, diga-li que vingui!”.

 He seguit amb les altres dues preguntes que els hi havia de formular. Les dues administratives, molt amablement, m’han contestat amb un lleu somriure a la boca.

 En menys de 10 minuts, he baixat les escales de l’edifici seguint el camí cap a Cal Forner (que no és l’Anglada, eh!).

 Tot plegat no m’ha molestat. Podria dir que ’ha fet gràcia i m’ha fet recordar que un poble, és un poble i tots els que vivim en ell, la majoria de vegades ens encuriosim en saber dels altres (qui és? D’on és? On viu?..); però no és tafaneria és la curiositat de saber qui és aquell/a nouvingut/da i possiblement donar-li la millor benvinguda.

He tornat a casa, tranquil·la. Pensant que mica en mica això ja no serà un tema “novetat” per algú que canvia de poble.

Anuncis

One thought on “Immersió (part 1)

Deixa un comentari...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s