Educant BomBolleS…

És sabut i és viscut que cada vegada més, la canalla d’avui en dia, de la generació actual viuen en BomBolleS transparents. A mi m’agrada dir-ho així! La societat evoluciona i així les generacions, ja que creixem en entorns diversos en constant canvi, però ara, educant BomBolleS (d’altres famílies perquè jo no en tinc) em dono compte del temps que la meva generació va viure i que de ben segur, aquest infants hi haurien de passar!

Qui no ha sopat un entrepà de truita  mentre jugava al “pichi” amb els amics del carrer durant l’estiu? I ara, on són els nens? Ara, estan tancats a casa jugant amb les noves teconologies o més encara, estan connectats a les xarxes socials absorbits per les relacions basades en la tecnologia. I jo dic… no seria més educatiu, en comptes de parlar amb l’amic veí de les nostres històries a través del pc, trobar-nos al banc de la plaça i jugar a pilota?

En alguns carrers, parcs, places o als barris, això encara passa. Les places estan plenes de vida, de pilotes, de jocs amb cordes,… M’agradaria pensar que això no es perdrà, i que les generacions que ho hem viscut lluitarem perquè així sigui.

Pensem-hi… evidentment la societat camina endavant, però sempre aprenent del passat. Doncs per educar a les BomBolleS reflexionem i recordem el que nosaltres haviem viscut i deixem que els nostres infants facin vida d’infants.

Els ingredients bàsics podrien ser… :

– Deixar volar la imaginació: motivem als infants perquè estimulin aquest ingredient. Les coses no han de ser clons, cada ment les imagina i les pinta diferent, doncs… endavant!

– Temps lliure: no privem als infants de tenir temps lliure i d’oci (no extraescolar), han de fer la seva.

– Peter Pan: deixem sortir al Peter Pan que tots portem dins i fem vida amb els nostres infants.   

És una reflexió curta però crec que amb contingut. Contingut per incitar a la reflexió.

Anuncis

Deixa un comentari...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s